Přírodní antibiotika, poraďte si lehce s nachlazením.

Nabídnu vám hned několik přírodních antibiotik.

V tomhle podzimním sychravém počasí, by měly sloužit jako prevence, ale zároveň jako lék, pokud prevenci zanedbáte. Problém antibiotik, které nám předepisují lékaři, je jednak v jejich četnosti užívání a předepisování jako hlavního léku, čímž si ničíme trávicí systém a tím snižujeme přirozenou imunitu, tedy obranyschopnost našeho těla. Organismus je poté prakticky bezmocný proti všem druhům infekcí. Po každém nezbytném užití antibiotik se doporučuje ke „znovunastartování“ imunity organismu užívání mořských řas, které mají samy o sobě antibiotické účinky. Užívání řas podporuje obnovu imunity právě v trávícím systému. Podívejme se tedy na ty poklady bez nutnosti předpisu – přírodní antibiotika.

První je česnek

Česnek - přírodní antibiotikaČesnek je na naší planetě používán jako léčivo po celá tisíciletí. Někdo ho miluje, někomu nevadí a někomu se lidově řečeno „Křiví huba“, když na něj pomyslí. Ať už patříte, do kterékoliv skupiny, věřte, že pomůže i Vám. Nejlépe zapůsobí jeho vlastnosti v syrovém stavu, nebo když ho jen zlehka povaříte v jídle. Uvařte si silnou česnečku, přidejte aspoň tři stroužky do sýrové pomazánky nebo hrst do bramboráků. Ten odér za to stojí, vím to, uleví se Vám! Česnek má silné antivirové a antibiotické vlastnosti. Působí proti plísním a usnadňuje odstranění nepřátelských bakterií právě svou aktivní složkou alicinem. Je bohatý na antioxidanty.

Oreganový olej

Oreganový olej - přírodní antibiotikaOreganový olej je nejsilnější rostlinný olej na světě! Užívá se taky po lžičkách. Blahodárný vliv tohoto oleje objevili Řekové, kteří ho používali jako antivirové, antiseptické, antibakteriální a protiplísňové činidlo a lék, který léčil záněty a bolesti. Tento olej obsahuje spoustu stopových prvků jako: železo, zínek, vápník, hořčík, draslík, měď, niacin, vitamín C-A, mangan, bór. Oregano jako bylinka je ve středomořské kuchyni používána asi nejhojněji a prakticky je ve většině jídel. Hlavní léčivá složka vyskytující se v oreganu je karvakrol, aby měl oreganový olej správný účinek měl by této látky obsahovat minimálně 70%. Je prokázáno, že karvakrol je jedno z nejvýznamnějších přírodních antibiotik, která známe. Myslím, že dle statistik se právě obyvatelé středomoří dožívají vyššího věku a výskyt rakoviny a onemocnění je také menší.

Med manuka

Med Manuka - přírodní antibiotika

Možná jsem ho měl zařaditna první místo, protože je to pravděpodobně nejchutnější antibiotikum z této skupiny. Tato značka medu vzbudila můj zájem teprve když jsem ho dle zadání musel zajistit na catering pro členy kapely Status Quo. Tento med pochází z nektaru keře Manuka, který roste na Novém Zélandu. Při rozkvétání tohoto keře je přivezeno včelstvo za jediným účelem, posbírat tento nektar a z něho vyrábět jednokvětý med, který se poté s největší pozorností stáčí. Pozor, tento med má jako jediný na světě laboratorní certifikát a také šarži. Rozlišuje se také do několika stupňů podle UMF – což je antibakteriální aktivita a dle etikety lze každý kus zcela vystopovat. Každý med má antibiotické vlastnosti, ale tento med mnohonásobně větší. Med je také možné aplikoval lokálně, kdy dokáže zlikvidovat masožravé bakterie a také širokou řadu patogenů. U medu obecně platí, že by se měl konzumovat syrový – tedy studený a do čaje ho přidat až ve chvíli, kdy jsme schopni čaj vypít tedy pod hodnotu 65°C, aby nedošlo ke zničení zdraví-prospěšných látek, právě horkou vodou. Med Manuka se konzumuje výlučně jako léčivo po lžičkách (ne kovových) třikrát denně nejlépe na kousek pečiva, na lačno a půlhodiny poté nepít, aby nedošlo k naředění a měl tedy nejlepší účinnost. V jaké léčbě může být prospěšný? Žaludeční potíže včetně vředů, angína, bolest v krku, nachlazení, nemoci srdce, močové cesty a ledviny, bakterie MRSA což je závažnější obdoba zlatého stafylokoka, regenerace buněk při ozařování, odbourává únavu, bolesti hlavy a má blahodárný vliv na spánek, též se používá zevně při hojení ran, vředů i menších popálenin atd.

Koloidní stříbro

Koloidní stříbro - přírodní antibiotikaStříbro a jeho pozitivní antibakteriální účinky jsou známy po staletí. V období antiky se ze stříbra vyrábělo nádobí a příbory, stejně tak nádoby, ve kterých se dlouhodobě uchovávaly potraviny. Postupem času se jako jemný prášek využívalo na různé druhy infekcí a choroby, a také k ošetření popálenin i plísňových nákaz. V chirurgii se také ze stříbra vyráběly po dlouhou dobu implantáty. Stříbro se používalo v každodenním životě až do 30.let kdy jeho náklady na výrobu neúnosně vzrostly. Nyní díky nanotechnologiím se koloidní stříbro znova využívá nejen v medicíně, ale i v kosmetice, v dezinfekcích a čistících prostředcích. Díky těmto technologiím umožňuje s daleko nižším podílem stříbra mnohonásobně lepších výsledků, hlavně díky vstřebávání, než kdykoliv předtím. Koloidní stříbro zabíjí patogeny a jejich mutace, což antibiotika nedokáží a účinek stříbra na více jak 650 patogenů je oproti účinku antibiotik na cca 6 různých choroboplodných organismů nesrovnatelný. Současná antibiotika zabíjejí pouze některé bakterie a houby, nepůsobí však na viry což koloidní stříbro dokáže. Současná legislativa EU neumožňuje prodej koloidního stříbra k vnitřnímu užití. Smí se prodávat pouze k užití zevnímu zejména jako kosmetikum. Dokonce se nesmí ani informovat o jeho pozitivních účincích, stejně jako třeba o zdraví podporujících tvrzeních na bylinkových čajích pod pohrůžkou sankcí a milionových pokut. Jsem zvědavý co bude ještě následovat. Udělejte si obrázek sami.

Všechna jmenovaná přírodní antibiotika nejsou toxická to znamená, že nenapadají ostatní buňky, zabíjejí pouze patogeny, jsou tedy bezpečnou látkou, která se dále nekumuluje a neohrožuje tak náš organismus.

Teď už víte nebo jsem vám právě připomněl to co jste už dávno věděli. Síla přírody je veliká a možná jsme už zapomněli jak nás podobně léčily naše maminky a babičky, když jsme byli malí.

– Tomáš

Zdroj fotografií: www.flickr.com

 

Komentáře
  • Ebook ke stažení zdarma
    Tepelná úprava masa ebook
  • Chcete se učit vařit a být lepším kuchařem? Stáhněte si ebook Tepelná úprava masa, sledujte video lekce vaření a pronikněte do tajů vaření!

  • Nejnovější příspěvky